"Mi-as dori sa raman in istorie ca un presedinte care a eliberat 50 de milioane de oameni si care a contribuit la pace", a declarat Bush, intr-un interviu din care Casa Alba a publicat cateva fragmente vineri. Presedintele american, care ii va preda puterea lui Barack Obama la 20 ianuarie, ar vrea sa nu fie uitata activitatea sa in favoarea persoanelor varstnice din Statele Unite, ca si cea din lupta impotriva SIDA si malariei in Africa.

"As vrea sa raman in istorie ca un om care nu si-a vandut sufletul in scopuri politice. Am ajuns la Washington cu anumite valori si plec de la Casa Alba cu aceleasi valori", a spus el.

Bush a citit din Biblie in fiecare zi a mandatului, potrivit interviului. "Totusi, i-as sfatui pe cei care fac politica sa fie prudenti cu manifestarea credintei in locurile publice", a spus el.

Bush a vorbit si despre ce regreta ca va lasa in urma. Calatoriile la bordul Air Force One, drumurile libere din fata masinii sale, resedinta prezidentiala de la Camp David si... bucatarul de la Casa Alba.

Ceea ce nu ii va lipsi, in schimb, este expunerea mediatica. "Sincer, lumina reflectoarelor nu imi va lipsi deloc. Sa fiu presedinte a fost o experienta incredibila, insa va fi placut sa vad ca lumina reflectoarelor se va orienta catre altcineva".

Interviul a fost realizat de sora lui Bush, Doro Bush Koch, si Storycorps, un program de istorie orala. Interviul complet nu va fi accesibil decat la Biblioteca Congresului si la muzeul prezidential consacrat lui Bush, potrivit Storycorps.