Un jurnalist croat cunoscut pentru investigatiile privind crimele de razboi, a primit protectia politiei, dupa ce a primit o noua amenintare cu moartea, relateaza Jutarnji List, ziarul la care lucreaza acesta, informeaza NewsIn.

Drago Hedl a primit joi o "amenintare cu moartea" pe telefonul mobil, pe care politia a considerat-o suficient de serioasa pentru a-i acorda protectie permanenta, potrivit cotidianului.

"Tu si articolele tale (...) nu se va incheia astfel", scrie autorul mesajului, in care jurnalistul este amenintat ca va fi "masacrat", potrivit aceleiasi surse.

Contactata de AFP, politia din Osijek (estul tarii), orasul in care locuieste Hedl, a refuzat sa ofere detalii.
Hedl a mai primit amenintari cu moartea, ultima datand din februarie 2008. El a primit atunci o fotografie cu un craniu, insotita de o scrisoare in care i se cerea "tacerea".

El a publicat articole despre crime de razboi, in care ar fi fost implicat un fost general croat, Branimir Glavas, in revista independenta Feral Tribune .

Deputat in prezent, Glavas este judecat de un tribunal din Zagreb pentru crime de razboi comise impotriva civililor sarbi de la Osijek, la inceputul conflictului sarba-croat (1991 - 1995).

Intr-unul dintre ultimele sale articole, Hedl a scris din nou despre Glavas. Un alt jurnalist croat, Ivo Pukanici, directorul saptamanalului Nacional, a fost ucis in luna octombrie, intr-un atac cu bomba la Zagreb.

In anul 2008, alti trei jurnalisti croati au fost batuti violent si au scapat unei tentative de asasinat, potrivit Asociatiei jurnalistilor croati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.