Seful unei unitati indiene de commando care a intrat in hotelul Taj Mahal din Bombay, vizat de un atac al islamistilor, a declarat astazi ca a vazut 50 de cadavre, dintre care intre 12 si 15 intr-o singura camera, relateaza Reuters

"Am gasit 12-15 cadavre", a spus comandantul, a carui fata era ascunsa de o esarfa neagra si de ochelari de soare.

Echipele de commando au descoperit bani, munitie si o carte de indentitate din Mauritius, care se crede ca ar fi apartiunut unuia dintre atacatori.

Oficialui guvernamentali din armata au dat asigurari ca operatiunile vor fi incheiate in cateva ore, insa, in paralel, doua posturi indiene de televiziune au anuntat ca se aud din nou focuri de arma in fata principalei gari din oras, unul dintre locurile atacate de teroristi miercuri. Pe de alta parte, seful politiei feroviare indiene a negat vineri ca s-ar fi tras in gara centrala din Bombay.

Un oficial din Garda de Coasta indiana a anuntat astazi ca este posibil ca militantii care au atacat Bombayul sa fi ajuns in tara la bordul unui vas de pescuit. Barca a fost gasita abandonata in apropiere de Bombay, avand la bord echipament de comunicatii.

"Am descoperit si un cadavru pe vas", a spus comandantul Kulpreet Yadav. "Am tractat barca si am predat-o politiei, pentru investigatii", a adaugat acesta.

Anchetatorii indieni au afirmat ca islamistii au ajuns in tara pe mare, in barci de cauciuc. Ei incearca, insa, sa gaseasca in prezent vasul care i-a adus in apropiere de oras.

"Anchetam daca vasul de pescuit a fost deturnat sau nu, dar unele dintre lucrurile gasite la bord reprezinta vesti proaste", a dezvaluit un alt membru al Garzii de Coasta, sub acoperirea anonimatului.

Postul de televiziune indian NDTV a anuntat ca vasul, proprietatea unui indian, ar fi fost capturat in apele pakistaneze in urma cu 14 zile.

Marina indiana a retinut si alte doua vase, aparent pakistaneze, dar si o nava panameza, care ancorata la Karachi, au anuntat surse oficiale.

Premierul indian Manmohan Singh a spus ca teroristii au venit in India dintr-o alta tara, o acuzatie voalata la adresa Pakistanului. Potrivit presei, trei militanti arestati au marturisit ca sunt pakistanezi si ca fac parte din gruparea Lashkar-e-Taiba, care negase, insa, joi ca ar fi avut vreun rol in atac.

Potrivit celui mai recent bilant dat publicitatii, care nu ia in calcul si cele 50 de cadavre descoperite, numarul mortilor era de 130 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.