Gruparile islamiste care au comis miercuri seara atacurile din Bombay au legaturi cu reteaua al-Qaida, a declarat joi un responsabil al serviciilor ruse de informatii, citat de RIA Novosti, relateaza NewsIn.

"Serviciile ruse de informatii dispun de indicii potrivit carora anumite grupuri care au atacat Bombay au contacte cu al-Qaida", a spus oficialul, sub acoperirea anonimatului.

"Este vorba mai ales de gruparea terorista Lashkar-e-Taïba. Militantii acestei grupari au urmat un atrenament special in taberele al-Qaida care se afla la frontiera dintre Pakistan si India", a precizat el.

Potrivit oficialului, atentatul a vizat mai ales cetateni ai SUA si Marii Britanii. "Nu este o intimplare ca militantii cautau in hoteluri cetatenii acestor tari. Pentru noi este evident ca teroristii indeplineau un ordin", a spus sursa.

Serviciile ruse le-au atras atentia colegilor lor indieni asupra prezentei acestei grupari in India, a mai spus oficialul.

"Din nefericire, indienii considerau aceasta grupare, cel putin pina acum, drept banditi care participau la conflicte teritoriale intr-o zona de fontiera cu Pakistanul", potrivit sursei.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a condamnat joi atacurile, numindu-le "inumane".
Circa 100 de persoane au murit si sute au fost ranite in Bombay in tiruri si rexplozii in serie provocate miercuri seara in zona unor hoteluri de lux.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.