O serie de trei explozii puternice s-au auzit azi in sudul Bombayului, potrivit unui corespondent AFP, dupa ce presa anuntase o operatiune in curs pentru eliberarea unor ostatici la unul dintre hotelurile vizate de atacuri, relateaza NewsIn.

Potrivit AFP, este vorba despre eliberarea unui rabin israelian.

Politia nu a dat nicio explicatie pentru zgomotele de explozii care s-au auzit, dar potrivit presei locale, una dintre deflagratii s-a produs la hotelul Taj Mahal, alta la Oberoi/Trident, iar a treia la Nariman House, unde este tinut ostatic rabinul Gavriel Holtzberg.

Fortele de securitate indiene au anuntat azi ca au incercuit cele doua hoteluri de lux de la Bombay, Taj Mahal si Oberoi/Trident, unde clienti straini sunt tinuti ostatici de islamisti inarmati, aceiasi care au comis seria de atacuri spectaculoase soldate cu cel putin 100 de morti in tot orasul.

Politia incepuse sa controleze unul dintre hoteluri, Taj Mahal, unde nu par sa se mai afle ostatici, potrivit unui oficial din fortele de ordine. La Oberoi/Trident este posibil sa mai fie inca ostatici. Intre fortele de ordine si atacatori aveau in continuare loc schimburi de focuri, iar din zona se auzeau explozii.

Pe de alta parte, Spania a anuntat trimiterea unui avion pentru evacuarea cetatenilor sai din oras. "Doi spanioli au fost raniti si unul a fost operat", a declarat ministrul spaniol de interne Alfredo Perez Rubalcaba, aflat la Bruxelles pentru o reuniune cu omologii sai din UE. "Guvernul va trimite un avion pentru a-i evacua cat mai repede posibil cetatenii nostri", a adaugat el.

Presedinta regiunii Madrid, Esperanza Aguirre, una dintre personalitatile de dreapta spaniole se afla de asemenea intr-unul dintre hotelurile vizate de atacatori. Ea nu a fost ranita si urma sa se intoarca joi dimineata la Madrid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.