Canada va trimite inca 250 de militari in Afganistan, o suplimentare de 10% a contingentului, pentru a participa la desfasurarea elicopterelor si dronelor in tara, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, potrivit NewsIn.

Ministrul apararii Peter MacKay a anuntat ca opt elicoptere Griffon vor fi trimise in Afganistan la inceputul anului viitor. Canada se va ocupa si de trimiterea unor drone destinate unor misiuni de recunoastere. Purtatorul de cuvant al ministrului a precizat ca trimiterea elicopterelor si dronelor va fi insotita de suplimentarea contingentului militar de la 2.500 la 2.750.

Anuntul a intervenit in aceeasi zi in care presedintele afgan Hamid Karzai a declarat intr-o conferinta de presa ca ar dobori avioanele americane care bombardeaza satele, daca ar putea.

Ministrul canadian al comertului Stockwell Day, seful comisiei guvernamentale pentru Afganistan, a spus ca presedintele afgan a facut aceste declaratii in timpul unei campanii electorale, dar ele sunt oricum de neinteles. "Presedintele Karzai va trebui sa explice comentariile facute astazi", a spus Day intr-o conferinta de presa. El a adaugat ca trupele canadiene se afla in Afganistan la invitatia Guvernului si vor ramane pana la retragerea programata in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.