Curtea de Apel din Roma a confirmat marti condamnarea la 16 ani de inchisoare a unei romance care a ucis cu o umbrela o tanara in metroul din Roma, a anuntat presa italiana, relateaza NewsIn

La 26 aprilie 2007, Doina Matei, romanca in varsta de 22 de ani, a avut o altercatie in metroul din Roma cu o italianca de aceeasi varsta si i-a infipt varful umbrelei in ochi.

Vanessa Russo a murit a doua zi, din cauza traumatismului cranian. Atacul a socat Italia si ziarele i-au acordat spatii ample.

Marti, Curtea de Apel din Roma a confirmat condamnarea la 16 ani de inchisoare pronuntata in noiembrie 2007 pentru lovituri cauzatoare de moarte fara intentia de a o provoca, insotita de o amenda de 20.000 de euro.

Mama victimei, Rita Russo, a spus ca "s-a facut dreptate", declarand insa pentru ANSA ca "scuzele nu sunt suficiente" si nici nu le doreste. "Nu pot ierta", a subliniat femeia.

Avocatul romancei a anuntat ca va depune un recurs la Curtea de Casatie, cea mai inalta instanta a tarii. "Curtea nu a retinut circumstantele atenuante, ceea ce ne lasa un gust amar", a declarat avocatul Carlo Testa Piccolomini, recunoscand totusi ca "practic, condamnarea a confirmat ipoteza noastra, aceea ca Doina nu intentiona sa ucida".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.