Un partid italian de dreapta ofera 1.500 de euro parintilor care isi boteaza copiii dupa dictatorul fascist Benito Mussolini sau sotia acestuia, Rachel, explicand ca numele celor doi sunt "pe cale de disparitie", relateaza NewsIn.

Partidul MSI-Fiamma Tricolore, "urmasul" partidului fascist al lui Mussolini, a declarat ca initiativa aplicata in regiunea saraca Basilicata din sudul Italiei are scopul de a salva aceste nume "pe cale de disparitie" si de a aduce un omagiu fondatorilor miscarii.

"Benito si Rachele sunt nume frumoase si sper ca inititiva noastra originala sa-i convinga pe oameni", a declarat un membru al partidului, Vicenzo Mancusi. Suma de 1.500 de euro oferita ca bonus - destinata achizitionarii de haine si mancare pentru copii - va fi acordata parintilor copiilor care se vor naste in 2009 in cinci localitati in care rata natalitatii este foarte redusa, a precizat Mancini.

Mussolini a condus Italia din 1922 pana in 1943, cand a fost inlaturat de la putere dupa ce si-a ruinat tara intrand in cel de-al Doilea Razboi Mondial ca aliat al Germaniei. In 1945, el a fost executat alaturi de amanta sa, Claretta Petacci. Rachel Mussolini a murit in 1979.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.