"Este scandalos (...), cu atat mai mult cu cat este vorba despre un ziar german", a declarat Schnepf pentru postul de radio privat RMF FM. "Eu sunt sustinator al masurilor radicale. Ma gandesc la un proces serios in justitie, (...) care ar putea avea un ecou important in presa mondiala", a adaugat el.

Intr-un articol aparut luni, Die Welt a evocat o vizita a unui grup de israelieni la lagarul de exterminare de la Majdanek, infiintat de germani in perioada in care au ocupat Polonia, in timpul celui de la doilea Razboi Mondial.

Marti, pe site-ul ziarului a aparut o rectificare. "In prima versiunea a acestui articol se vorbea despre 'fostul lagar de concentrare polonez de la Majdanek'. Este fals. Este vorba despre un lagar de concentrare german, infiintat de SS in Polonia", precizeaza Die Welt.

Schnepf afirma, insa, ca "articolul este citit in primul rand, nu rectificarea publicata ulterior cu caractere mici".

Varsovia protesteaza in mod regulat fata de folosirea, in presa internationala, a adjectivului "polonez" in cazul lagarelor de concentrare sau de exterminare construite de nazisti in Polonia.

Lagarul de la Majdanek a fost infiintat in 1941, in apropiere de orasul Lublin. Circa 360.000 din totalul de 500.000 de detinuti de la acest lagar si-au pierdut viata in camerele de gazare sau au fost impuscati pana in 1944. Dintre acestia, 230.000 au fost evrei, 120.000 polonezi si mai multe mii prizonieri de razboi sovietici.