Cutremurul care s-a produs luni in largul Extremului Orient rus, evaluat la 7 grade de specialistii americani si la 6,6 de cei rusi, a provocat o alerta de tsunami care a fost ridicata in jumatate de ora, au anuntat serviciile ruse de urgenta, citate de NewsIn

"Este liniste acum. Cutremurul nu a provocat pagube si nimeni nu a fost ranit", a declarat purtatoarea de cuvant a antenei locale a Ministerului pentru Situatii de Urgenta, Olga Mihailova.

Potrivit ei, alerta de tsunami a fost in vigoare timp de 30 de minute.
Cutremurul s-a produs la o adancime de 300 de kilometri sub Marea Ohotk, la ora locala 21.05 (12.05, ora Romaniei), intre peninsula Kamceatka si coasta de la Pacific a insulei Sahalin, unde se afla zacaminte considerabile de gaz si petrol.

Institutul american de geofizica (USGS) a evaluat cutremurul la 7 grade. Pentru a masura cutremurele, USGS foloseste scara "magnitudinii de moment", care este legata direct de parametrii seismului (suprafata si gradul de alunecare a faliei). Pe aceasta scara deschisa, un seism cu magnitudinea 6 este considerat puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.