Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata si alte 27 au fost ranite in doua atentate produse luni dimineata, la Bagdad, a anuntat politia, potrivit NewsIn.

La ora locala si a Romaniei 7.45, un dispozitiv explozibil de mare putere a explodat la trecerea unui autocar cu angajati ai Ministerului Comertului, intr-un cartier din estul capitalei irakiene, provocand moartea a 11 persoane si ranirea a altor cinci, majoritatea femei, a anuntat politia. Printre victime se numara si o fetita de 10 ani, potrivit politiei.

Mai putin de o ora mai tarziu, la 8.20 cinci persoane si-au pierdut viata si alte 12 au fost ranite intr-un atentat sinucigas comis la una dintre intrarile din Zona Verde, foarte protejata, situata in centrul Bagdadului, potrivit aceleiasi surse.

O femeie, care si-a ascuns o bomba sub haine, s-ar aruncat in aer in afara Zonei Verzi, in apropiere de una dintre intrarile principale, la o ora cand numerosi angajati se grabeau sa ajunga la munca in administratiile irakiene si in ambasadele straine.

La punctul de control vizat se aflau soldati irakieni, cei americani fiind pozitionati mai in interiorul Zonei Verzi.

Atacurile, cele mai recente dintr-o serie de explozii din capitala irakiana, unde violentele au scazut in intensitate, demonstreaza ca insurgentii sunt capabili in in continuare de atentate pe scara larga.

Incidentele intervin in conditiile in care premierul irakian Nuri al-Maliki a avertizat nu va cere prelungirea mandatului ONU pentru prezenta trupelor americane si acestea vor trebui sa se retraga imediat, in cazul in care Parlamentul nu va aproba acordul bilateral negociat cu Washingtonul, ce prevede retragerea militarilor in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.