Un fost soldat american acuzat pentru mai multe violuri si crime pe care le-a savarsit acum douazeci de ani, va fi executat in data de 10 decembrie 2008, aceasta fiind prima condamnare la moarte care va fi aplicata in SUA, din 1961 pana in prezent.

Curtea Martiala din North Carolina l-a condamnat, in unanimitate, la moarte pe Ronald Gray pentru cinci violuri si doua crime, fapte pe care le-a savarsit in perioada aprilie 1986- ianuarie 1987.

Condamnatului i se va administra o injectie letala, iar executia va avea loc la Centrul Federal de Corectie din localitatea Terre Haute, Indiana, a anuntat armata americana, potrivit CNN.

Printre victimele lui Gray s-a aflat si o colega din cadrul armatei, pe care a violat-o si apoi a ucis-o. Fostul soldat a fost acuzat si ca a incercat sa aplice acelasi tratament si altor femei din armata.

Executia lui Ronald Gray este prima executie care are loc in SUA, din anul 1961.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.