Patronul unui magazin din Maine le solicita clientilor sa faca pariuri legate de data asasinarii presedintelui ales Barack Obama, relateaza Reuters

Consiliul local din Standish a condamnat acest lucru joi, in cadrul unei reuniuni in care unii dintre locuitori au luat apararea proprietarului magazinului, spunand ca acesta are dreptul sa se exprime liber, chiar daca este vorba despre ceva de prost gust.

"Orasul Standish condamna in cei mai categorici termeni astfel de activitati care cheama la violenta impotriva persoanelor, indiferent de pozitia, rasa sau etnia persoanei", potrivit unei rezolutii postate pe site-ul orasului.

Patronul magazinului le cerea clientilor sa faca un pariu de un dolar in ceea ce priveste data "asasinarii" lui Obama si a postat un semn pe care scria "Sa speram ca cineva va castiga". Magazinul este inchis de cand presa a inceput sa scrie despre anunt, duminica.

Circa 80 de persoane au participat la reuniunea consiliului local. "Oamenii s-au impartit in doua tabere. Si-au aparat opinia, dar au respectat-o pe cea a celorlalti", a spus un participant.

Alegerea istorica a lui Obama, care va deveni primul presedinte de culoare al Statelor Unite, a provocat incidente rasiste in intreaga tara. Obama a castigat alegerile din statul Maine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.