Militantii rusi au reusit astazi, in pofida tentativelor politiei de a-i impiedica, sa predea administratiei prezidentiale o petitie in care ii cer lui Dmitri Medvedev sa "opreasca teroarea impotriva activistilor" de opozitie, informeaza NewsIn.

"Cincizeci de activisti s-au adunat in apropierea unei cladiri a administratiei prezidentiale pentru a inmana apelul nostru colectiv. Locul a fost incercuit de circa 200 de politisti", a povestit coordonatorul acestei initiative, Serghei Udaltov.

"Au incercat sa ne impiedice sa trecem, au urcat cu forta cateva persoane in autobuzul OMON (scutieri - n.red.). In cele din urma, trei dintre ai nostri au reusit sa transmita petitia noastra", a continuat el. Printre cei trei se afla militanta franceza Carine Clément, agresata recent cu o seringa.

"Cei vinovati de agresiuni nu au fost gasiti, ceea ce da agresorilor un sentiment de siguranta", subliniaza ONG-urile in aceasta petitie, cerand o ancheta "rapida si minutioasa".

Aceasta initiativa intervine dupa o serie de agresiuni impotriva militantilor rusi, printre care jurnalistul si ecologistul Mihail Beketov, batut cu bestialitate in 13 noiembrie. El este in coma dupa mai multe operatii la cap si amputarea unui picior.

Procurorul general Iuri Ceaika "urmareste personal acest caz", a anuntat joi Parchetul.
"In spatele acestor agresiuni sunt persoane diferite, dar exista o tendinta comuna: folosirea de metode banditesti pentru a regla conturile cu oameni care se lupta pentru drepturile lor", a declarat Carine Clément intr-o conferinta de presa.

Clément, sociolog francez care militeaza pentru drepturile sociale in Rusia, a fost agresata de trei ori in trei saptamani la Moscova, ultima oara in 13 noiembrie de doi necunoscuti, cu o seringa ce continea un lichid misterios.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.