Bruxelles-ul a respins ideea controversata de a instala scannere corporale in toate aeroporturile din UE, dar mentine in vigoare regulile privind cantitatea de lichide permisa la bordul avioanelor, a declarat joi un purtator de cuvant al Comisiei Europene (CE), citat de AFP.

CE vrea sa-si rezerve mai mult timp pentru a "analiza" oportunitatea instalarii de scannere corporale pentru a controla pasagerii din aeroporturile UE, a precizat purtatorul de cuvant.

Liderul grupului socialist din Parlamentul European, germanul Martin Schulz, a salutat aceasta "decizie inteleapta", amintind ca se opune unei "masuri degradante si care nu respecta demnitatea umana".

"Aceasta decizie mi se pare cu atat mai putin justificata, cu cat nu suntem siguri de efectele echipamentelor asupra sanatatii", a comentat, la randul sau, europarlamentarul socialist francez Martine Roure. "Cred ca ar fi fost nepotrivit sa supunem toti pasagerii unui control de acest gen, in numele luptei impotriva terorismului", a adaugat ea.

Instalarea de scannere corporale, evocata in septembrie de Comisia Europeana, a provocat indignare in Parlamentul European, luna trecuta. Unele state, in frunte cu Germania, au anuntat ca privescu cu scepticism o astfel de masura, temandu-se ca vor fi acuzate de voaiorism.

Undele acestui aparat patrund prin haine, iar pe ecran apare corpul dezbracat, tridimensional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.