CE vrea sa-si rezerve mai mult timp pentru a "analiza" oportunitatea instalarii de scannere corporale pentru a controla pasagerii din aeroporturile UE, a precizat purtatorul de cuvant.

Liderul grupului socialist din Parlamentul European, germanul Martin Schulz, a salutat aceasta "decizie inteleapta", amintind ca se opune unei "masuri degradante si care nu respecta demnitatea umana".

"Aceasta decizie mi se pare cu atat mai putin justificata, cu cat nu suntem siguri de efectele echipamentelor asupra sanatatii", a comentat, la randul sau, europarlamentarul socialist francez Martine Roure. "Cred ca ar fi fost nepotrivit sa supunem toti pasagerii unui control de acest gen, in numele luptei impotriva terorismului", a adaugat ea.

Instalarea de scannere corporale, evocata in septembrie de Comisia Europeana, a provocat indignare in Parlamentul European, luna trecuta. Unele state, in frunte cu Germania, au anuntat ca privescu cu scepticism o astfel de masura, temandu-se ca vor fi acuzate de voaiorism.

Undele acestui aparat patrund prin haine, iar pe ecran apare corpul dezbracat, tridimensional.