Guvernul Chinez a estimate ieri ca somajul din China a ajuns la un nivel "critic", din cauza temperarii cresterii economice la nivel global, relateaza NewsIn.

"In prezent, situatia este critica si ar putea fi in continuare influentata puternic de criza economica internationala", a declarat ministrul securitatii sociale si resurselor umane,Yin Weimin. Cu toate acestea, situatia ramane, per ansamblu, stabila, a precizat acesta in cadrul unei conferinte de presa.

Yin Weimin a spus ca, "din octombrie, marile schimbari de pe scena economica internationala au influentat piata muncii din China, ducand la pierderi de locuri de munca in cadrul anumitor companii, in special in companiile mici si mijlocii, cu o forta de munca abundenta, dupa ce unele dintre ele s-au inchis sau au suspendat productia".

Subliniind ca locurile de munca sunt o preocupare majora a guvernului, ministrul a anuntat o serie de masuri pentru ajutarea muncitorilor, inclusiv a celor care se intorc in tara din cauza lipsei locurilor de munca din strainatate.

Yin Weimin a spus ca guvernul a luat, de asemenea, masuri pentru a sustine industria si a spus ca rata somajului va ajunge, la sfarsitul anului, la 4,5%, "cu putin peste rata actuala, de 4%".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.