Adrian Florin Fechet, un roman in varsta de 39 de ani, gasit vinovat pentru ca a furat 5 milioane de dolari de la 2.000 de cumparatori de pe eBay si de la alti utilizatori de internet, a fost condamnat la 27 de ani de inchisoare, cea mai mare pedeapsa pronuntata pana acum, informeaza NewsIn.

Judecatorul John W. Darrah a dat aceasta sentinta, cea mai mare pronuntata pana acum in istoria fraudelor pe internet, dupa ce a aflat ca Fechet este cel care a coordonat aceste inselaciuni si, mai mult, nu si-a asumat responsabilitatea pentru infractiunile comise, scrie Chicago Tribune. Fechet a fost gasit vinovat si pentru furt de identitate.

Procurorii au declarat ca victimele licitau anumite sume pentru produsele de pe eBay, dar nu ofereau destul pentru a-l cumpara si astfel pierdeau produsul. Ei primeau apoi un mesaj electronic de la "cel care oferea produsul spre vanzare" prin care asa-zisul vanzator ii anunta ca aveau o a doua sansa sa cumpere. Acest mesaj nu provenea de la eBay, ci din Romania, de la membri ai grupului lui Fechet, potrivit dovezilor prezentate in timpul procesului.

Cumparatorii dornici sa profite de a doua sansa de a cumpara produsul dorit faceau plati online catre membri ai grupului infractional, aflati in SUA, care transferau apoi sume importante catre complicii din Romania. Cei care trimiteau banii nu primeau, evident, nimic in schimb.

Fechet a fost una dintre cele 21 de persoane acuzate in acest caz. Trei dintre aceste persoane au reusit sa fuga de politie, iar restul persoanelor, cu doua exceptii, au primit pedepse cuprinse intre doi si opt ani inchisoare. Procurorii sustin ca infractorii au inselat peste 2.000 de victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.