Autoritatile de la Berlin au decis sa-i trimita acasa pe cei aproximativ 50.000 de rromi care au parasit provincia Kosovo in perioada razboiului din 1998-1999, relateaza cotidianul britanic "The Independent". Primele sute de deportati au ajuns, ieri, pe aeroportul Slatina din Kosovo.

Potrivit unor surse confidentiale intrate in posesia ziaristilor de la "The Independent", guvernul german a luat aceasta decizie in noiembrie anul trecut, in pofida avertismentelor referitoare la riscurile pe care rromi le-ar putea intampina la intoarcerea acasa. "Autoritatile germane i-au tratat pe rromi pe considerente rasiale", a declarat Claude Cahn, reprezentant al Centrului European pentru Drepturile Rromilor.

"Ei (n.r.-germanii) nu vor rromi, este foarte simplu. Acesti oameni se vor confrunta cu discriminari masive, libertatea lor de deplasare va fi limitata", a adaugat Cahn. In ultimii cinci ani, de la incheierea conflictului din Kosovo, multi etnici albanezi s-au putut intoarce la casele lor si s-au reintegrat in comunitate.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.