Oficiali americani s-au intalnit cu reprezentanti ai Coreei de Nord, saptamana trecuta, la New York, a anuntat Ambasada Japoniei din Statele Unite, relateaza "The Guardian". Potrivit presei londoneze, intalnirea a avut drept scop readucerea Phenianului la masa negocierilor pentru incetarea activitatilor nucleare.

Reprezentantii nord-coreeni au afirmat ca vor da un raspuns concret in privinta subiectelor discutate peste doua saptamani, a anuntat agentia de stiri Kyodo. Ziarul american "Boston Globe" a precizat ca Statele Unite au fost reprezentate la convorbirile de la New York de catre emisarul special Joseph DiTrani si de catre Jim Foster, seful Biroului pentru afaceri coreene din Departamentul de Stat. Statele Unite, China, Coreea de Sud, Japonia si Rusia incearca sa convinga regimul de la Phenian sa reia discutiile referitoare la programul sau nuclear.

Ultimele negocieri bilaterale intre oficialii de la Seul si cei de la Phenian s-au incheiat fara un rezultat concret.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.