Parchetul din Moscova a anuntat marti ca a adresat un avertisment editiei ruse a saptamanalului american Newsweek, acuzand-o ca a incalcat legea, publicand un articol care ar instiga la ura interreligioasa si interetnica, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

In numarul din 29 septembrie, consacrat unei anchete ample privind musulmanii din Europa, Parchetul din Moscova a identificat doua articole care ar "provoca la confruntare intre musulmani si crestini", atat prin "modul de prezentare a informatiilor", cat si prin "ilustrare", potrivit unui comunicat al Parchetului.

Printre ilustratii figureaza in special o caricatura a profetului Mahomed, data publicitatii in 30 septembrie 2005, in cotidianul danez Jyllands-Posten.

In aceste articole scrie ca "dupa 11 septembrie a existat o sciziune intre antiislamisti si cei care cauta puncte comune cu musulmanii".

Avertismentul a fost adresat redactorului-sef al editiei ruse a Newsweek.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.