Presedintele american ales Barack Obama si-a luat marti angajamentul sa se implice "energic" in discutiile privind schimbarea climatica si a afirmat ca negarea acestei probleme nu poate fi un raspuns acceptabil la incalzirea globala, relateaza NewsIn

Intr-un mesaj video neasteptat, difuzat la o reuniune a guvernatorilor americani de la Los Angeles, consacrat schimbarii climatice, Obama a subliniat ca va face alegeri noi in ceea ce priveste aceasta problema cand va fi investit in functie, in 20 ianuarie.

El a adresat acest mesaj si direct delegatilor de la conferinta anuala pentru clima, care va avea loc sub egida ONU, in perioada 1-12 decembrie, la Poznan, in Polonia. "Chiar daca nu voi fi presedinte cand va avea loc reuniunea voastra si desi Statele Unite nu au decat un presedinte o data, le-am cerut membrilor Congresului care vor fi prezenti la conferinta in calitate de observatori sa imi raportezece au auzit", a declarat Obama.

"Iar cand voi fi investit in functie, puteti fi siguri ca Statele Unite se vor angaja din nou energic in aceste negocieri si vor ajuta la ghidarea lumii catre o noua era de cooperare mondiala privind schimbarea climatica", a afirmat el.

"Este momentul sa infruntam aceasta provocare o data pentru totdeauna. Asteptarea nu mai este o optiune. Negarea nu mai este un raspuns acceptabil. Miza este prea mare, consecintele prea grave",
a adaugat presedintele american ales.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.