In mesajul difuzat luni de televiziunea Al Arabiya, autorii isi asuma responsabilitatea si pentru o ambuscada in care si-au pierdut viata 10 soldati francezi, in luna august, incidentul cu cel mai mare numar de morti in Afganistan, din 2001.

Intrebat despre inregistrarea video, purtatorul de cuvant al Ministerului francez de Externe, Frederic Desagneux, a declarat ca "nu exista nicio amenintare deosebita in prezent". El a adaugat ca mesajul pare sa fi fost inregistrat la scurt timp dupa ambuscada. "Privind aceste amenintari, observ ca se repeta teme care nu sunt noi", a declarat Desagneux. "Este un exercitiu de comunicare, dar nu este nimic nou", a adaugat ministrul.

Desagneux a mai precizat ca autoritatile au luat masuri pentru a garanta securitatea francezilor, insa ca nu au facut niciun pas in plus dupa difuzarea inregistrarii.

"Desigur, in contextul unei vigilente permanente, suntem preocupati de siguranta trupelor noastre, a fortelor noastre din Afganistan, dar si de securitatea intregului popor francez", a declarat oficialul.