Rusia este "ingrijorata de intentia administratiei georgiene de a-si consolida potentialul militar", a declarat ministrul apararii Anatoli Serdiukov, care a avertizat Tbilisi in legatura cu consecintele unei astfel de politici, transmite NewsIn.

"Intentia administratiei georgiene de a-si consolida potentialul militar ingrijoreaza Rusia", a declarat el intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau turc Vecdi Gönül, la Ankara.

Serdiukov, aflat in vizita in Turcia, tara membra NATO, a avertizat ca o astfel de politica "ar putea avea consecinte mai importante decat evenimentele din august", potrivit declaratiilor traduse in turca.

Relatiile dintre Rusia si Georgia sunt foarte tensionate, dupa conflictul armat dintre cele doua tari din luna august. Tbilisi a incercat sa preia controlul asipra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud in 8 august. In replica Moscova a trimis trupe si tancuri pe teritoriul georgian.

Ministrul rus si-a exprimat ingrijorarea si fata de proiectul american de scut antiracheta. "Acest demers constrange Rusia sa aiba initiative similare", a spus el, fara a oferi alte detalii. Proiectul american prevede instalarea, pana in 2013, a unui radar puternic in Cehia, cuplat cu 10 rachete de interceptare in Polonia, pentru a contracara eventuale atacuri lansate de state problema, ca Iranul. Moscova il percepe, insa, drept o amenintare la securitatea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.