Toyota Home va propune incepand din primavara viitoare in Japonia pavilioane dotate cu aceste noi sisteme de amortizare a miscarilor telurice, raspunzand astfel unei preocupari majore a japonezilor care isi construiesc case.

"Gratie acestui dispozitiv (care foloseste pistoane cu ulei pozitionate in patru puncte ale cladirii), miscarile de la suprafata sunt transformate in miscari circulare, care sunt atenuate, ceea ce diminueaza cu 30% pana la 50% efectele resimtite la primul etaj
", a rezumat Toyota Homes.

Potrivit testelor efectuate, aceasta tehnica permite unei case tipice, cu un etaj, sa reziste fara pagube mari la miscarile provocate de un seism de 6 sau 7 grade pe scara nipona, adica cel mai grav scenariu.

Japonia, arhipelag situat la imbinarea a patru placi tectonice, este afectata anual de peste 20% dintre cele mai violente cutremure inregistrate in lume. Japonia este insa si tara cea mai avansata in materie de tehnici antiseismice, mai ales dupa cutremurul de la Kobe, care a provocat moartea a peste 6.400 de persoane in 1995.