Dreptul legal al romanilor de a munci in Spania va fi discutat abia dupa 1 ianuarie 2009 a declarat Antonio Lopez, secretar general al Partidului Popular European (PPE), care are dubii legate de deciziile care vor fi luate de guvernul spaniol in acest sens.
Intrebat despre romanii din Spania si situatia lor de acolo, Lopez a vorbit despre doua regiuni specifice de care se ocupa el, Madrid si Valencia. “In ceea ce priveste aceste regiuni, nimanui nu trebuie sa-I fie frica, deoarece situatia romanilor care muncesc acolo este stabila”, a spus el.

“Din pacate, la nivel national, lucrurile stau diferit din cauza guvernului socialist al lui Zapatero. Acesta doreste sa ia niste masuri mai dure legate de imigratie, care ulterior ar trebui adoptate de Uniunea Europeana. Mi-e teama ca doresc sa fie implementate politici negative”, a declarat europarlamentarul spaniol.

El a asigurat ca momentan, nu exista probleme si situatia romanilor nu se va schimba din cauza crizei.

“In ceea ce priveste imigratia, am totusi dubiile mele. Nu pot stii care vor fi deciziile guvernului spaniol, insa dreptul legal al romanilor la munca va fi discutat dupa 1 ianuarie si parerea Uniunii Europene va fi luata oricum in calcul. Din pacate, nu stiu daca romanii chiar vor avea aceleasi drepturi ca si spaniolii, in ceea ce priveste munca”, a precizat Lopez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.