Aproape jumatate dintre americani spun ca au nevoie de ajutor pentru a putea folosi noile tehnologii, cum ar fi calculatorul, telefonul mobil sau conexiunea internet, potrivit unui sondaj publicat duminica, relateaza AFP.
48% dintre cele 2.054 persoanele chestionate de Pew Research Center spun ca au nevoie de ajutor pentru a se servi de noile tehnologii si majoritatea au spus ca au nevoie de ajutor cand au probleme in acest domeniu.

15% dintre oameni declara ca pur si simplu renunta cand au probleme cu noile tehnologii, in timp ce 28% spun ca se descurca singuri.

"Fireste, unii utilizatori adopta noile tehnologii mai rapid decat altii, iar cei care nu se descurca se simt descurajati si dependenti de ajutorul extern cand tehnologia are probleme", a spus autorul studiului, Sydney Jones.

44% dintre americanii care au conexiune internet spun ca s-au confruntat cu probleme anul trecut, ca si 38% dintre cei care au un laptop. 29% dintre cei cu telefoane mobile spun ca au avut probleme tehnice cu acesta, ca si 15% dintre detinatorii de iPod.

Studiul a fost efectuat in perioada 24 octombrie-2 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.