Belarusul a negat luni ca ar avea intentia de a cumpara rachete ruse Iskander ca reactie la scutul antiracheta american ce va fi instala in Europa de Est, relateaza NewsIn

Afirmatiile presedintelui belarus Aleksandr Lukasenko privind achizitionarea de rachete, intr-un interviu publicat vineri de ziarul american Wall Street Journal, au fost "foarte gresit interpretate", a anuntat Ministerul belarus de Externe intr-un comunicat.

In acest interviu, Lukasenko "nu a facut nicio declaratie despre intentia tarii de a gazdui rachete Iskander drept masura impotriva proiectului american de instalare a unui scut antiracheta in Europa", continua ministerul.

Declaratiile lui Lukasenko cu privire la proiectele tarii de a achizitiona rachete balistice Iskander se inscriu in contextul "reinarmarii generale a armatei ruse", adauga ministerul.

Lukasenko a dat interviul la o saptamana dupa ce Moscova a amenintat ca va desfasura rachete Iskander in regiunea Kaliningrad, teritoriu rus inconjurat de state membre UE, ca raspuns la scutul american.
Statele Unite au semnat recent cu Praga si Varsovia, care au frontiera comuna cu Belarusul, acorduri pentru instalarea in 2013 a unui puternic radar in Cehia, care va fi conectat la 10 rachete de interceptare bazate in Polonia, pentru a contracara posibile atacuri cu rachete balistice cu raza lunga de actiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.