Incendiile ample de vegetatie din California au distrus circa 1.000 de locuinte si mii de persoane au fost evacuate, relateaza NewsIn.

Un nor mare de fum acoperea cerul Los Angeles-ului si in sud-estul Orange County, dupa ce incendiul distrusese deja vegetatia. Incendiul a distrus locuinte, casele mai multor milionari si apartamente in zona pentru locuinte mobile. "Vad doar campuri arse, fum, locuinte in flacari", a spus Nicole Gephardt, referindu-se la zona Orange County din Yorba Linda. "Nu imi vine sa cred ca aceasta este regiunea mea, arata ca o zona de razboi", a declarat ea.

Autoritatile au anuntat ca incendiile de vegetatie au devastat mai mult de 8.000 de hectare in ultimele patru zile in Orange Conty si in Montecito, zona in care stau celebritatile, in apropiere de Santa Barabara. Incendiile au izbucnit marti si au devastat 210 locuinte. Cauza incendiilor nu este cunoscuta.

Rafalele de vant au scazut in intensitate duminica, pompierii putand sa creeze ziduri in fata incendiilor si sa foloseasca mai eficient avioanele cu apa. Ordinele de evacuare au fost ridicate pentru mai mult de jumatate dintre cele 50.000 de persoane vizate, insa noile incendii ameninta 3.500 de case.

"Au fost cateva zile foarte dure pentru oamenii din California de Sud. Am avut furtuna perfecta - rafale de vant puternice, temperaturi mari si o atmosfera foarte, foarte uscata", a declarat guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger.

In zona pentru rulote din Sylmar, unde incendiile au devastat 500 de masini in timpul noptii, politistii folosesc noua caini pentru a descoperi cadavrelor si se tem ca persoanele in varsta nu au reusit sa iasa la timp. "Incendiul s-a extins in parc atat de repede, incat nu a am avut nicio sansa", a spus Arnold Schwarzenegger. "Pana in acest moment nu s-a descoperit niciun cadavru", a declarat adjunctul sefului de politie din Los Angeles, Michael Moore.

In Orange County, Janet Cunningham, in varsta de 91 de ani, a spus ca a avut la dispozitie doar cinci minute sa plece din casa, din zona Yorba Linda. "Eram atat de nervoasa, cinci minute este atat de putin timp si nu stiam ce sa fac. Mi-am facut o operatie la ochi joi si nu aveam voie sa conduc", a spus ea.
Sezonul incendiilor in California, de obicei in perioada iunie-octombrie, a devenit o amenintare pe tot parcursul anului, din cauza secetei.

In octombrie 2007, circa 30 de incendii au provocat un dezastru in California de Sud timp de o saptamana, fiind evacuati mai mult de 500.000 de locuitori si circa 2.000 de locuinte fiind avariate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.