Presedintele afgan Hamid Karzai a spus ca ar face tot ce sta in puterea sa pentru a-l proteja pe mollahul Omar, liderul talibanilor, in schimbul pacii, relateaza NewsIn.

"Daca aflu ca mollahul Omar doreste sa negocieze pacea, in calitate de presedinte al Afganistanului voi face tot ce-mi sta in putere pentru a-l proteja", a spus Karzai.

El a subliniat ca ar actiona astfel chiar si daca membrii comunitatii internationale s-ar opune deciziei sale.
Cautat din 2001, Omar este liderul talibanilor, care au condus tara din 1996 pana in 2001. Statele Unite ofera o recompensa de 25 milioane de dolari pentru prinderea sa.

"Insa nu ne aflam in acel moment. Deocamdata nu am auzit ca liderul talibanilor sa-si fi anuntat dorinta de a aduce pacea in Afganistan. Ei trebuie sa-si demonstreze mai intai buna-credinta",
a declarat Karzai.

Karzai sustine ideea negocierilor cu talibanii, care condus o insurgenta sangeroasa de cand au fost alungati de la putere la sfarsitul lui 2001.

Talibanii insa pun drept conditie pentru negocieri retragerea trupelor straine, in numar de aproape 70.000 de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.