Desi a pierdut alaturi de John McCain cursa pentru Casa Alba, Sarah Palin nu da semne ca se va intoarce in anonimat, iar agentii literari si editurile o curteaza si i-ar putea oferi pana la sapte milioane de dolari pentru a scrie o carte, relateaza NewsIn.

Victoria lui Obama va genera probabil zeci de volume semnate de politicieni, strategi si jurnalisti, iar alte zeci vor veni sub forma de memorii de la membrii administratiei lui George W. Bush. Insa povestea lui Palin despre modul cum a aparut din senin pe scena politica nationala este considerata cartea cu cele mai mari sanse de a obtine un avans de mai multe milioane de dolari.

"Va face o tona de bani", a comentat Howard Rubenstein, cel mai cunoscut consilier de relatii publice din New York. "Toate editurile si o multime de agenti literari umbla dupa ea", a adaugat Jeff Klein de la agentia Folio Literary.

Interesul pentru Palin nu a dat semne ca s-ar diminua saptamana aceasta, desi infrangerea lui McCain i-a determinat pe o parte dintre republicani sa faca din ea tapul ispasitor. Palin este in prezent intr-o postura similara celei in care se afla Obama in 2004, cand a iesit din anonimat cu un discurs memorabil la Conventia democrata. In scurt timp dupa aceea a fost ales senator si a scris un bestseller, "Indrazneala de a spera", elemente care s-au dovedit a fi rampa lui de lansare spre Casa Alba.

Ca si Obama, Palin a aparut de nicaieri - in cazul ei Wasilla, Alaska. Este considerata un posibil candidat in Senat din partea statului Alaska, daca s-ar ivi un loc vacant anul viitor. O carte ar ajuta-o sa ajunga la un public foarte larg fascinat de povestea ei, de la vanatorile de elani din tundra Alaskai la batalia istorica pentru Casa Alba.

Fara sa se lase descurajata de infrangere, Palin a fost foarte activa saptamana aceasta, invitand televiziunile acasa la ea si servindu-le jurnalistilor carne de elan gatita in bucataria proprie. La o reuniune a guvernatorilor republicani de saptamana aceasta, celebritatea lui Palin i-a pus in umbra pe colegii ei mai experimentati. Frank Luntz, un celebru consultant republican, a numit-o "un star rock", dar Tim Pawlenty, guvernator de Minnesota, a avertizat ca ea trebuie sa fie "una dintre vocile" care sa conduca partidul mai departe.

Exista totusi semne ca republicanii conservatori, incantati de vederile de dreapta ale lui Palin, fac manevre pentru a o pastra in centrul atentiei in vederea alegerilor din 2012. Un grup intitulat Our Country Deserves Better (Tara noastra merita mai mult) a strans zeci de mii de dolari pentru a plati clipuri TV pentru Ziua Recunostintei (Thanksgiving). Clipurile ii vor multumi lui Palin pentru eforturile ei.
In aceste conditii si ale crizei economice care le va afecta anul viitor, editurile o vad pe Palin ca pe o buna afacere. "Nimeni nu asteapta memoriile lui George W. Bush", a remarcat un agent de la New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.