Cei doi agresori au infipt acul in pulpa femeii, in timp ce aceasta se ducea la o cafenea pentru a vorbi la o conferinta in fata unor asociatii si intelectuali de stanga, a explicat ea.

"Seringa este la politie, pentru expertiza", a adaugat Clement, care considera ca aceasta agresiune, a treia in ultimele trei saptamani, este o operatiune de intimidare, pentru a o face sa renunte la activitatile in favoarea imigrantilor si la criticile la adresa primarului Iuri Lujkov.

Clement, care traieste in Rusia din 1994 si a infiintat in 2004 un organism, Institutul pentru actiuni colective, a fost lovita in fata si geanta i-a fost furata la 24 octombrie, inainte de o miscare de protest care cerea demisia lui Lujkov. Miercuri, un tanar a urmarit-o, a insultat-o si a lovit-o pe strada, a povestit femeia.

"Sunt sigura ca toate aceste incidente sunt legate. Cred ca multi ar fi fericiti sa renunt la activitatile mele militante, sa revin in Franta", a spus ea, vorbind despre "fascisti" si "mafia constructiilor" imobiliare din Moscova.

Clement a declarat ca in ultimele luni s-a inregistrat "o intensificare a actelor criminale" impotriva miscarilor sociale din Rusia.