Liderul cubanez Fidel Castro a declarat vineri ca ar fi "absolut naiv" sa se creada ca "bunele intentii" ale presedintelui ales Barack Obama pot transforma politica americana, relateaza NewsIn.

"Multi viseaza ca, printr-o simpla schimbare la conducerea imperiului, acesta va fi mai tolerant si mai putin belicos. Dispretul pentru actualul sau lider George W. Bush duce la iluzii legate de o schimbare a sistemului", scrie Fidel Casrro intr-un articol despre summitul G20 de la Washington si despre criza financiara.

"Nu stim inca exact care sunt gindurile reale ale cetateanului care va conduce. Ar fi absolut naiv sa credem ca bunele intentii ale unei persoane inteligente pot schimba ceea ce secole de interese si egoism au creat. Istoria umanitatii arata cu totul altceva",
a subliniat el, fara sa citeze numele lui Obama.

Castro a criticat declaratiile "unor anumiti lideri care spun ca vor sa faciliteze tranzitia in Cuba". "Tranzitia spre ce? Spre capitalism, singurul sistem in care cred", a spus Fidel, reamintind "sacrificiile" facute de cubanezi pentru "apararea cauzei revolutionare".

Artizanul revolutiei cubaneze din 1959 si cel care a sfidat de pe insula sa zece presedinti americani, Fidel Castro a renuntat la putere din motive de sanatate, dar ramane foarte influent.

In timpul campaniei americane, Fidel Castro si-a exprimat preferinta pentru Obama, care s-a declarat favorabil unei imbunatatiri a relatiilor cu Cuba, vizata din 1962 de un embargo american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.