In prezenta secretarului american al apararii Robert Gates si a generalului David Petraeus, comandantul operatiunilor din Irak si Afganistan, Ann Dunwoody si-a primit cea de a patra stea, in cursul unei ceremonii de la Pentagon.

"Atunci cand am fost intrebata daca mi-am imaginat vreodata ca voi fi general, cu atat mai mult general cu patru stele, am raspuns ca nu, nici macar nu am visat asa ceva",
a spus Dunwoody. "Nimeni nu este mai surprins decat mine, evident cu exceptia sotului meu. Si stiti ce se spune, in spatele unei femei care reuseste, se afla intotdeauna un barbat mirat", a adaugat ea.

Purtatoarea de cuvant a armatei, Anne Edgecomb, declarase in iunie ca aceasta promovare este "importanta avand in vedere ca exista doar 11 generali cu patru stele in armata". Din cei 1,07 milioane de soldati din Infanterie, 14% sunt femei.

Ann Dunwoody si-a primit cea de a patra stea chiar din mainile sotului ei, Craig Brotchie, ofiter in rezerva in Aviatie. Tatal, bunicul si strabunicul lui Dunwoody au fost absolventi ai Academiei militare West Point, una dintre scolile militare cele mai prestigioase din Statele Unite. Sora ei a fost pilot de elicopter in armata, iar nepoata a pilotat un avion de atac in Afganistan.

"A existat cate un Dunwoody in fiecare razboi american, de la cel de independenta",
a comentat generalul George Casey, seful de personal al Infanteriei.