Printul Charles, unul dintre cei mai in varsta mostenitori ai coroanei din istoria Marii Britanii, sarbatoreste vineri 60 de ani in conditiile in care un sondaj arata ca publicul il prefera acum pe el, si nu pe fiul sau William, ca succesor al reginei Elisabeta a II-a, relateaza NewsIn.

Sondajul, realizat de YouGov, a aratat ca 42% dintre cei chestionati prefera ca el sa ii succeada reginei, fata de 35% care sunt de parere ca tronul ar trebui sa sara peste o generatie si sa revina printului William. In 2005, la aceeasi intrebare, doar 31% il sprijineau pe Charles, iar 42% pe fiul sau cel mare.

De-a lungul anilor, au existat sugestii ca printul Charles ar trebui sa renunte la coroana in favoarea lui William, multi argumentand ca este divortat si recasatorit, ceea ce ar fi in contradictie cu rolul monarhului de sef al bisericii.

Charles avea doar trei ani cand mama lui, Elisabeta, a devenit regina, ceea ce a facut din el, primul ei nascut, print mostenitor. Regina, in prezent in varsta de 82 de ani, este cel mai in varsta monarh in functie din istoria britanica si are in continuare o sanatate solida. Mama lui Elisabeth a trait 101 ani.

Festivitatile care au marcat aniversarea printului Charles au inclus o gala a comediei la care au participat John Cleese, Rowan Atkinson si Robin Williams, un concert si un banchet la palatul Buckingham. Printul si sotia sa, ducesa de Cornwall, vor gazdui o petrecere privata la Highgrove, resedinta lor din Gloucestershire, la care va canta Rod Stewart.

Pentru portretul oficial aniversar, Charles a purtat uniforma de ceremonie a Garzii de Wales, in care are rang de colonel din 1975.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.