Un incendiu de vegetatie care se extinde rapid a distrus pana in prezent 20 de locuinte din orasul californian Montecito, unde locuiesc mai multe celebritati, printre care si Oprah Winfrey, relateaza Reuters

Autoritatile au ordonat evacuarea locuitorilor din zona, iar imaginile filmate din elicopter aratau mai multe case mari cuprinse de flacari din localitatea din apropiere de Santa Barabara, din sudul Californiei.

"Ar putea fi peste 20 de case deocamdata", a declarat un responsabil din serviciul de pompieri din Santa Barbara pentru KTLA TV.

Incediul a survenit joi seara, distrugand pana acum aproximativ 160 de hectare de vegetatie.

Flacarile sunt alimentate de vremea neobisnuit de calda, de seceta si de vantul puternic. Autoritatile au declarat alerta de incendii pentru weekend.

In urma cu un an, 30 de incendii au fost inregistrate in decurs de o saptamana in sudul Californiei, distrugand aproximativ 2.000 de locuinte si antrenand evacuarea a 500.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.