"Sunt convins ca acesta va fi un summit foarte important, primim din partea Rusiei semnale contradictorii", a subliniat Barroso, care a prezentat la Bruxelles strategia energetica a UE pentru urmatorii ani.

Potrivit lui Barroso, presedintele rus Dmitri Medvedev a facut recent declaratii contradictorii. "Unele dintre declaratii nu creeaza un sentiment de securitate, dar alte mesaje sunt, in opinia noastra, in directia buna, sunt pozitive", a adaugat Barroso.

"Summitul de maine este foarte important, in sensul de a verifica pana la ce punct Rusia este dispusa sa inceapa un dialog constructiv cu UE in domeniul energetic", dar nu numai in acesta, a declarat presedintele CE.

"Rusia este un partener indispensabil, inevitabil (...), ca membru permanent in cadrul Consiliului de securitate, in problemele politice, dar si in cele economice si energetice", a comentat Barroso. "Este mesajul pe care il vom transmite presedintelui Medvedev. Vrem sa lucram cu dumneavoastra intr-un mod constructiv si este necesar ca si dumneavoastra sa lucrati cu noi intr-un mod constructiv", a adaugat presedintele Comisiei.