Printul asteapta sa-i succeada mamei sale, in varsta de 82 de ani. In afara de angajamentele sale oficiale (600 anul trecut, dintre care 77 in strainatate), el se ocupa de circa 20 de ONG-uri, majoritatea fondate de el. Ele sunt supervizate de "Prince's Charities`, cea mai importanta organizatie filantropica a tarii, care strange anual mai mult de 100 milioane de lire sterline, arata NewsIn.

Printul a recunoscut ca nu stie ce se va intampla cu aceste organizatii cand va urca pe tronul Marii Britanii, intr-un documentar difuzat miercuri de catre BBC. "Nu am idee. Chiar nu stiu. Astfel de lucruri, trebuie sa ne ocupam de ele pe masura ce apar. Fireste, ar fi bine ca unele dintre ele sa fie preluate de fiii mei, dar nu stiu, depinde de interesele lor", a adaugat el, referindu-se la printii William si Harry, de 26, respectiv 24 de ani.

Aniversarea sa face obiectul a numeroase celebrari in cursul saptamanii, Miercuri seara, printul a asistat la un spectacol umoristic organizat in onoarea sa, in care a aparut actorul Robin Williams, care a cintat o melodie ce spunea: "Mama ta nu va pleca, nu va da coroana".

Joi seara, regina va organiza o gala la palatul Buckingham, resedinta londoneza a familiei regale, unde s-a nascut printul Charles. Lista invitatilor nu este cunoscuta. Sambata, Camilla Parker-Bowles, sotia printului, va organiza o serata privata, de data aceasta cu un concert al lui Rod Stewart. Cintaretul este un ambasador al Prince's Trust.

Printul a recunoscut ca, devenind rege, nu ar mai avea libertatea de a se exprima atat de deschis. "Nu stiu, probabil nu in acest mod", a spus el, intrebat despre acest lucru. Printul Charles a provocat o polemipa atunci cand s-a pronunmtat impotriva OGM-urilor, deci impotriva sustinerii ce fusese exprimata de catre guvernul britanic pentru organismele modificate genetic.