O femeie care incerca sa plece de la un rit initiatic al organizatiei rasiste Ku Klux Klan (KKK) din Louisiana a fost ucisa de responsabilul local al grupului, potrivit anchetatorilor, citati de NewsIn.

Victima, Cynthia C. Lynch, in varsta de 43 de ani, venise din Tulsa (Oklahoma, sud) pentru a fi initiata de organizatia rasista si pentru a recruta alti membri.

Sosita de vineri in Louisiana, ea fusese supusa de KKK mai multor rituri - a fost rasa in cap, apoi a fost condusa intr-o tabara accesibila numai cu ajutorul unei barci pentru a continua initierea ce consta in special din aprinderea unor torte si alergare prin padure, au precizat anchetatorii, citati de cotidianul New Orleans Times Picayune.

Duminica seara insa femeia a decis sa plece si a avut o disputa cu seful grupului, Raymond "Chuck" Foster, in varsta de 44 de ani, care a tras asupra ei cu un pistol. El ar fi incercat apoi "sa scoata glontul din corpul" victimei cu ajutorul unui cutit, au mai spus anchetatorii intr-o conferinta de presa.

"Chuck" Foster a cerut apoi fidelilor lui sa arda obiectele personale ale victimei si sa arunce corpul la marginea unei sosele.

"Este destul de impresionant pentru un grup cu un IQ atat de mic sa fie capabil sa curete asa bine locul", au declarat autoritatile locale.

Faptele au fost descoperite dupa ce fiul lui Foster si un alt membru al clanului au intrebat luni, intr-un magazin, cum isi pot spala petele de sange de pe haine. Vanzatorul, care ii cunostea, a sunat la biroul serifului, iar acesta a mers imediat la locul de reuniune al KKK.

Cinci membri ai clanului se ascundeau inca in padure, iar Foster s-a predat autoritatilor. A fost inculpat pentru crima, iar alti sapte membri ai clanului pentru obstructionarea justitiei.

Autoritatile sustin ca este vorba despre un grup de "excentrici" si a apreciat ca nu reprezenta pana acum o amenintare serioasa, singurele elemente ce puteau fi legate in aceasta regiune de partizanii suprematiei rase albe fiind unele inscrisuri cu graffiti.


REALITATEA.NET - O femeie a fost impuscata de liderul gruplui Ku Klux Klan din Louisiana

Perchezitiile intreprinse la domiciliul lui Foster au dus la descoperirea unor documente de lucru ale clanului, intre care formulare de adeziune sau reguli de functionare a grupului, a declarat seful departamentului de criminalistica de pe langa biroul serifului, Fred Oswald. "Se pare ca erau mai mult sau mai putin organizati la nivel local, dar nu vad nicio legatura la nivel national", a declarat oficialul, adaugand ca ancheta este abia la inceput.

KKK a fost fondata in 1866 de fosti ofiteri dupa infrangerea Confederatiei sudiste care se opunea abolirii sclaviei. Membrii sai propovaduiesc suprematia rasei albe si ii terorizau pe negri organizand linsaje si violente. La apogeul sau, in 1925, Klanul a numarat circa 5 milioane de membri, intre care oameni politici si un judecator de la Curtea Suprema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.