Iranul a testat o racheta sol-sol de noua generatie, a anuntat miercuri televiziunea de stat, citata de NewsIn.

"Iranul a testat cu succes o noua generatie de rachete sol-sol", a anuntat televiziunea de stat, fara a da alte amanunte. Alta televiziune iraniana, Press TV, a relatat ca racheta numita Sejil foloseste combustibil solid si este descrisa ca facand parte dintre capacitatile "de disuasiune". Testul ar avea scopul de a demonstra capacitatea Iranului de "a-si apara teritoriul".

Fortele armate iraniene au efectuat adesea teste si exercitii in ultimele luni, care au coincis cu o intensificare a speculatiilor privind un posibil atac american sau israelian impotriva instalatiilor nucleare ale Iranului.

Informatiile despre noul test intervin la o zi dupa ce mass-media iraniana a anuntat ca Gardienii Revolutiei au testat o noua racheta, numita Samen, in apropiere de granita cu Irakul.

Statele Unite si aliatii lor occidentali suspecteaza Iranul ca incearca sa construiasca bombe atomice, ceea ce Teheranul neaga. Iranul a amenintat ca va replica oricarui atac asupra teritoriului sau vizand interesele americane si israeliene, dar si inchizand Stramtoarea Ormuz, prin care se transporta o mare parte din exporturile de petrol mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.