"Dorm ca un bebelus: dorm doua ore, ma trezesc si plang, dorm doua ore", a glumit fostul candidat republican, invitat la emisiunea "The Tonight Show" de pe NBC.

La exact o saptamana de la victoria rivalului sau democrat, Barack Obama, McCain parea odihnit si destins.
Statul Arizona, al carui senator este, a produs pana acum patru candidati fara succes la alegerile prezidentiale, a spus el. "Arizona este probabil singurul stat din America unde mamele nu le spun copiilor lor ca intr-o zi ar putea deveni sefi de stat", a declarat amuzat McCain.

Primul lucru pe care l-a facut imediat dupa alegeri? A ieslit cu sotia sa la o cafea, dar nu a cumparat ziare.

Infrangerea a fost "dura" pentru el si familia sa, a recunoscut McCain, care a spus ca il saluta pe "presedintele ales Barack Obama".

Intrebat despre motivele esecului, McCain a raspuns: "o chestiune de caracter" si a asigurat ca nu poarta ranchiuna. "A fost o mare onoare sa fiu candidat, nu voi uita niciodata", a subliniat el.

In privinta candidatei republicane la vicepresedintie, Sarah Palin, foarte controversata si in cadrul partidului ei, McCain a spus ca este o persoana "minunata" si face parte din "viitoarea generatie", destinata sa conduca Partidul Republican.