Seful Guvernului italian Silvio Berlusconi a declarat astazi ca este obiectul unor constante "atacuri" si "jigniri" din partea mass-mediei, in special a televiziunilor, si a adaugat ca stanga difuzeaza informatii false care il fac sa para "un bandit mafiot", relateaza NewsIn

"In lumea intreaga, interlocutorii mei dau dovada de mult respect. Iar cand ajung in Italia, deschid televizorul si vad ca nu exista nicio emisiune a (postului public de televiziune - n.red.) RAI, nici macar de divertisment, care sa nu ma batjocoreasca sau sa nu ma insulte", a declarat Berlusconi pentru cotidianul Corriere della Sera.

"Ajunge cu televiziunea aceasta care ma ataca. Este mana opozitiei. Nu fac decat sa genereze polemici, aruncand ulei pe foc in cazul manifestantilor (studentil si liceeni care protesteaza fata de reforma invatamantului - n.red.) si al companiei Alitalia. Ma insulta si calca in picioare interesele tarii", a adaugat Berlusconi, citat de ziarul italian La Repubblica.

"(Membrii - n.red.) opozitiei nu vor binele tarii. Au lansat un razboi impotriva Guvernului si sunt dispusi sa triseze la maximum. Difuzeaza informatii false despre scoala si universitate". Sunt tratat ca un bandit, ca un membru al mafiei", a adaugat el in cotidianul de mare tiraj. "Nu mai discut cu ei (opozitia - n.red.), punct" a conchis seful guvernului

Silvio Berlusconi detine, prin intermediul trustului sau de presa trei posturi de televiziune cu acoperire nationala: Italia 1, Canale 5 si Rete 4.

In mod traditional, principalele doua posturi de televiziune RAI sunt sub influenta Guvernului si majoritatii, in timp ce al treilea post public de televiziune este apropiat opozitiei de stanga.

In 30 octombrie, Silvio Berlusconi a acuzat RAI ca prezinta prea pesimist lucrurile, in special in ceea ce priveste criza economica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.