Francezii sint cea mai antipatica natie a Europei, releva un sondaj realizat printre britanici, germani, olandezi, spanioli, portughezi, italieni, greci si suedezi, citat de "Daily Telegraph". Sondajul a fost realizat chiar de doi francezi, care au ajuns la concluzia ca multe dintre cele ce se spun despre conationalii lor sint adevarate: conduc nebuneste, nu stiu sa se poarte cu clientii, sint obsedati de sex si mincare si total lipsiti de simtul umorului.

Nu a fost nici o surpriza ca britanicii i-au caracterizat pe vecinii lor drept "sovini, incapatinati, rasfatati si lipsiti de umor". Totusi, aceasta descriere este mult mai blinda decit cele realizate de alte natii. Germanii ii gasesc pe francezi "afectati, neseriosi si frivoli". Olandezii ii descriu drept "agitati, vorbareti si superficiali", iar spaniolii ca fiiind "reci, distanti, vanitosi si nepoliticosi".

In Italia, francezii sint considerati "snobi, aroganti, dezmatati, obsedati de ei insisi", iar grecii ii vad ca fiind "egocentrici si petrecareti". Suedezii ii considera "indisciplinati, imorali, dezorganizati, neocolonialisti si murdari".

Interesant este ca oamenii nu au fost intrebati ce nu le place la francezi, ci pur si simplu ce parere au despre acestia. "Raspunsurile au fost negative in mod coplesitor", afirma profesorul Olivier Clodong, unul dintre autorii studiului. Potrivit acestuia, vechea zicala ca Franta e o tara minunata, dar o strica francezii, este impartasita peste tot in Europa.

O alta sectiune a studiului se refera la modul cum vad francezii restul Europei. "Credeti sau nu, englezii si francezii folosesc exact aceleasi cuvinte pentru a se descrie unii pe altii. Asa ca sentimentul este reciproc", a concluzionat Clodong.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.