Inghetul survenit intre Occident si Rusia, dupa conflictul din Georgia, nu a durat foarte mult.
Cancelarul german Angela Merkel a facut cativa pasi pentru a reinvia constitutia europeana.
Dupa ce ministrii europeni de Externe au decis luni ca UE este pregatita sa reia negocierile cu privire la un parteneriat consolidat cu Rusia - singura opozitie venind din partea Lituaniei -, in aceeasi zi cancelarul german, Angela Merkel, a pledat pentru o relatie mult mai stransa intre NATO si Moscova.

„Consider ca este important pentru NATO sa vada in Rusia un partener. Este mai bine sa discutam unii cu altii decat sa ne exprimam unii impotriva altora”, a declarat Merkel in cadrul unei reuniuni a Societatii Atlantice Germane care s-a desfasurat la Berlin. Ar fi “un semn de intelepciune politica”, iar cel mai bun prilej pentru redefinirea relatiilor dintre NATO si Rusia ar fi anul viitor, la summitul de aniversare a 60 de ani de la crearea Aliantei, reuniune ce va avea loc, in mod simbolic, la Strasbourg si Kehl, de o parte si de alta a frontierei franco-germane pe Rin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.