Peruanii s-au oferit luni sa trimita familiei Obama un caine fara par, rasa foarte apreciata de vechii regi incasi, pentru ca fiica cea mare a presedintelui ales este alergica la majoritatea cainilor, relateaza Reuters.

Presedintele ales Barack Obama le-a promis fiicelor sale Malia, in varsta de 10 ani, si Sasha, in varsta de sapte ani, ca le va oferi un animal de companie. Dar Malia este alergica la majoritatea raselor, a spus el vineri, in timp ce speculatiile privind ce caine va alege viitoarea familie prezidentiala luau amploare.

Proprietarii unor caini peruani fara par, o rasa care dateaza de 3.000 de ani, dupa cum arata ceramica prehispanica, spun ca aceste este perfect pentru copiii care au alergii la caini. "Nu provocaca niciun fel de alergie si sunt foare prietenosi si dulci", a sps Claudia Galvez, in varsta de 38 de ani, director al asociatiei Friends of the Peruvian Hairless Dog (Prietenii Cainelui Peruan fara Par).

"Vrem sa le oferim un pui fiicelor lui Obama, astfel incat sa se poata bucura de un caine care sa nu provoace alergii", a adaugat ea.

Potrivit folclorului peruan, acesti caini, adesea stirbi, au o temperatura a corpului peste medie, ceea ce compenseaza pentru lipsa de blana si ajuta la ameliorarea simptomelor astmului sau artritei proprietarilor lor.

Galvez a trimis o scrisoare in care isi detaliaza oferta ambasadei americane de la Lima, luni, si spera ca Obama va accepta cadoul. Ea a ales un catelus de patru luni, caruia ii spune deocamdata Ears (Urechi) pentru familia Obama. "Dar daca il trimitem in Statele Unite numele lui oficial va fi Machu Picchu", a spus ea, referindu-se la fostul oras incas, pricinpala atractie turistica din Peru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.