Stilul de la Casa Alba se va schimba, probabil, odata cu investirea in functie a lui Barack Obama, iar un prim indiciu in acest sens a fost faptul ca luni viitoarea Prima Doamna Michelle Obama nu a vrut sa spuna ce designer i-a creat tinuta, spre deosebire de Laura Bush, comenteaza AFP.

Sotii Obama au vizitat luni, timp de aproximativ doua ore, Casa Alba, care le va fi camin pentru cel putin patru ani, transmite NewsIn.

"Pentru cei care au intrebat, doamna Bush poarta o rochie Carolina Herrera", a declarat purtatoarea de cuvant a Primei Doamne, Sally McDonough. Nicio declaratie nu a fost facuta, insa, in legatura cu rochia rosu aprins purtata de Michelle Obama, ale carei haine in timpul campaniei si in seara victoriei sotului sau au facut sa curga rauri de cerneala.

Inevitabil apare intrebarea ce rol va juca la Casa Alba o absolventa de drept cu origini modeste, care a studiat la cele mai prestigioase universitati (Princeton si Harvard), dupa o fosta bibliotecara care intrat intr-una dintre cele mai puternice familii politice americane casatorindu-se cu George W. Bush.

"Cred ca modelul sau va fi chiar Michelle Obama. Va fi Prima Doamna in felul sau", a declarat Valerie Jarrett, consiliera si prietena a sotilor Obama.

Stilul vestimentar al viitoarei Prime Doamne in imagini

Insa viitoarea Prima Doamna a respectat, cu zambetul pe buze, un vechi ritual din viata politica americana. In timp ce sotul sau a discutat cu Bush despre provocarile considerabile cu care se confrunta Statele Unite, Michelle Obama a vizitat Casa Alba si viitoarele sale apartamente personale, avand-o pe Laura Bush ca ghid.

Si Obama a vizitat o parte din cladire, impreuna cu presedintele in exercitiu.

Prima Doamna americana are autoritate absoluta in afacerile interne ale Casei Albe. Si asa cum Bush a promis sa ii usureze sarcina succesorului sau, si Laura Bush lucreaza de destul timp pentru a pregati Casa Alba pentru noii sai ocupanti.

"Se poate spune ca doamna Bush nu a facut economie de sfaturi. Nu ma voi pronunta daca doamna Obama le-a cerut", a declarat purtatoarea de cuvant a Primei Doamne.

Sotii Obama au subliniat, insa, ca au fost primiti cu multa caldura la Casa Alba. Iar actuala Prima Doamna si succesoarea ei au gasit, cu siguranta, un subiect de interes comun: educatia fiicelor lor.

Secrete despre viata la Casa Alba intre actuala si viitoarea Prima Doamna

Astfel, Michelle Obama a vazut camerele unde vor sta Malia si Sasha, cele doua fiice ale sale, in varsta de 10, respectiv sapte ani, pe care a reusit sa le duca la scoala la Chicago luni demineata, pentru prima data dupa alegeri.

Una dintre marile intrebari pe care si le pune toata lumea la Washingotn se refera la ce scoli isi vor inscrie sotii Obama fiicele. O alta intrebare este ce caine le va oferi presedintele ales celor doua fete. Familia Bush are in prezent doi scottish terrier, Barney si Miss Beazley.

Jarrett afirma ca prioritatea lui Michelle Obama o vor reprezenta in continuare "cele doua fiice adorabile ale sale, sa aiba grija ca totul sa mearga bine pentru ele, sa le inscrie la scoala, sa le instaleze confortabil". "Va veni si mama sa, Mary Robinson", a adaugat Jarret.

In ceea ce priveste deciziile politice importante, "nu o intereseaza sa aiba un loc la masa discutiilor si sa devina copresedinte", a spus Jarrett, intr-o posibila aluzie la fosta Prima Doamna Hillary Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.