Press TV a spus ca racheta iraniana a fost testata cu succes luni de catre Gardienii Revolutiei, in localitatea Marivan de la granita. Au mai fost testate echipamente de artilerie si lansatoare de rachete.

Fortele iraniene au organizat mai multe manevre in ultimele luni, in conditiile speculatiilor privitoare la o posibila lovitura din partea SUA sau a Israelului impotriva Iranului, din cauza ambitiilor sale nucleare.
In iulie, Iranul a testat noua rachete de tehnologie avansata, printre care una despre care se crede ca ar putea lovi Israelul si bazele americane din Orientul Mijlociu.

Armata iraniana a spus miercuri ca elicoptere americane au fost vazute aproape de granita cu Iranul si a avertizat ca va raspunde oricarei incalcari a spatiului aerian iranian, mesaj despre care analistii cred ca este adresat presedintelui american ales Barack Obama.

Declaratia din 5 noiembrie a urmat unui raid american desfasurat luna trecuta de fortele americane in Siria, actiune condamnata de guvernul de la Damasc si de Teheran.

Obama nu a exclus varianta militara in ceea ce priveste Iranul, cu toate ca a criticat administratia Bush ca nu se concentreaza pe diplomatie cu aceasta tara.