Beduinii egipteni care au rapit 25 de politisti in Peninsula Sinai i-au eliberat pe prizonieri intr-o zona muntoasa, au anuntat marti surse din fortele de securitate, citate de NewsIn.
Acestea nu au dat alte informatii despre modul in care au fost eliberati barbatii.

Potrivit unui responsabil al serviciilor de securitate, citat de AFP, mai multi beduini au atacat marti un camion al politiei egiptene in regiunea Sinai si au rapit 25 de politisti, in semn de protest fata de uciderea de catre politie a unui beduin. Camionul se indrepta spre punctul de trecere al frontierei Al-Oja (Nitzana, in ebraica) dintre Egipt si Israel, "cand a fost oprit de trei masini in care se aflau beduini inarmati", a precizat el.

"Beduinii au rapit 25 de politisti si i-au dus intr-un loc necunoscut", a declarat el.

Potrivit agentiei oficiale egiptene MENA, beduinul ucis era un traficant de droguri.

Un ofiter de politie si trei politisti au fost raniti, a anuntat Ministerul egiptean de Interne, cand alti beduini, indignati de moartea celui ucis au asediat marti dimineata un sediu al politiei din Al-Madfouna, o mica localitate egipteana de la frontiera cu Israelul.

Autoritatile centrale au relatii dificile cu beduinii, divizati in circa 15 triburi in Sinai, peninsula din apropierea Fasiei Gaza si Israelului. O represiune dura a fost declansata impotriva unor clanuri de beduini, dupa valul de atentate sangeroase comise intre 2004 si 2006 impotriva mai multor statiuni balneare de la Marea Rosie. Tentativele de apropiere dintre Cairo si clanurile de beduini au esuat pana acum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.