Armata Rusa va detine din acest an un sistem de rachete super-performant considerat cel mai puternic din lume * Surse militare ruse, dar si occidentale, considera ca sistemul rusesc S-400 este periculos pentru avioanele NATO

Dezinformarea strategica purtata de Rusia privin slabele sale capacitati este demontata de propriile stiri propagandistice ale fostei Armate Rosii. Sistemul de productie rusa de rachete anti-aeriene S-400 Triumf va fi pus in functiune la sfarsitul acestui an, a declarat ieri general-colonelul Anatoli Nogovisin, comandantul-adjunct al Fortelor Aeriene Ruse, relateaza Agentia "Rusia la zi". "Pana la sfarsitul anului 2005, primul regiment cu rachete S-400 va fi desfasurat in regiunea Moscova. Sistemul acesta este rezultatul a tot ce are mai bun industria rusa, iar viitorul apartine Fortelor Aeriene Ruse", a precizat ofiterul rus, citat de Agentia "Rusia la zi".

Sistemul de rachete sol-aer S-400 Triumf este proiectat pentru a lovi aparate militare aeriene de atac moderne, rachetele rusesti avand o raza de actiune de pana la 400 de kilometri. Considerate de mare precizie atat la distanta mare cat si la mica distanta, rachetele S-400 pot avea capacitatea de a lovi sistemele radar si mai ales avioanele de mare tonaj AWACS care sunt utilizate de NATO in statele est-europene membre ale Aliantei, potrivit analistilor militari rusi.

De asemenea, surse militare ruse sustin ca sistemele de rachete S-400 Triumf pot lovi nu numai avioane de vanatoare sau bombardiere inamice, cat si rachetele aer-sol de tipul Tomahawk, estimandu-se ca S-400 Triumf sunt cele mai bune rachete sol-aer din lume, depasind cu mult capacitatea modelului occidental Patriot. La fel, si analistii militari occidentali sustin ca noile sisteme rusesti sunt extrem de performante.

Astfel, doi analisti ai prestigioasei organizatii Jane's Review (cea mai respectata organizatie britanica de informatii si analize militare), Chris Foss si Tony Cullen, avertizau recent ca posibilitatile sistemelor sol-aer rusesti S-400 au fost subestimate de toate statele occidentale si ca aparitia acestor rachete rusesti va "crea probleme majore pentru proiectantii de avioane de vanatoare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.