Mii de palestinieni s-au reunit marti la cartierul general al Autoritatii Palestiniene de la Ramallah, in Cisiordania, pentru a participa la comemorarea a patru ani de la moartea liderului lor istoric Yasser Arafat, transmite NewsIn..

Fluturand drapele palestinene si ale Fatah, partidul fondat de Arafat, manifestantii au venit din diferite orase din Cisiordania pentru a asista la cermonie, in cursul careia urma sa ia cuvantul Mahmoud Abbas, succesorul lui Yasser Arafat la conducerea Autoritatii Palestinene.

Abbas a depus o jerba de flori la mormantul lui Arafat, in incinta sediului Autoritatii Palestinene.
Ceremonia urmeaza sa fie transmisa in direct de televiziunea oficiala palestiniana, care difuza in cursul diminetii cantece dedicate liderului palestinian.

In Fasia Gaza, unde miscarea islamista a preluat cu forta conducerea, indepartand Fatah, in iunie 2007, nu este prevazuta nicio ceremonie. Un comitet palestinian care urma sa organizeze ceremonii pentru a marca evenimentul in Gaza a acuzat luni Hamasul ca l-a impiedicat.

Anul trecut, opt palestinieni au fost ucisi si 130 raniti de politia Hamas, care a deschis focul asupra participantilor la o manifestatie in memoria lui Arafat.

Decedat in 11 noimebrie 2004, la varsta de 75 de ani, intr-un spital din apropiere de Paris, liderul palestinian a fost inmormantat in curtea Mouqataa, cartierul general al Autoritatii Palestiniene la Ramallah, unde se ridica si un monument in onoarea sa.

Cauzele exacte ale mortii sale nu sunt foarte clare inca, mai multi oficiali palestinieni au acuzat Israelul ca l-ar fi otravit, fapt dezmintit de Tel Aviv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.