Primarul unui oras din Turcia l-a dat in judecata pe Christopher Nolan, regizor si scenarist al ultimelor doua productii "Batman", "Dark Knight" si "Batman. Begins", pretinzand ca acesta i-ar fi furat numele orasului, informeaza NewsIn.

Orasul, situat in sud-estul Turciei, cu o veche traditie in producerea uleiului si cu origini datand inca din Neolitic, poarta acelasi nume cu personajul aparut in 1939 ca protagonist al unor benzi desenate.
"Exista un singur Batman in lume", afirma primarul orasului turc, Hüseyin Kalkan.

Edilul spune ca producatorii americani au luat numele orasului turc fara a-i intreba pe locuitorii acestuia sau pe reprezentantii lor.

Kalkan isi sustine demersul prezentand si o serie de crime nerezolvate din oras, pe care le asociaza cu influenta negativa pe care a avut-o filmul.

In plus, exista plangeri ale unor fosti rezidenti ai orasului Batman referitoare la piedicile intampinate din partea americanilor pentru folosirea denumirii orasului lor de origine in mediul de afaceri american.
Seria de filme "Batman" a inceput in 1989, cu Jack Nicholson in rolul principal. De atunci, au mai fost facute alte cinci pelicule, in rolul omului-liliac jucand, pe rand, Michael Keaton, George Clooney, Val Kilmer si Christian Bale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.